Selecteer een pagina

Leen Hoencamp

Fotograaf

Over mij

Ik ben Leen Hoencamp , een gepassioneerd landschapsfotograaf.

Eind jaren zeventig van de vorige eeuw, maakte ik kennis met de fotografie. Ik fotografeerde alles wat los en vast zat. Ik werd lid van een fotoclub en zat binnen een mum van tijd in het bestuur. Ik had een donkere kamer gemaakt op zolder en ontwikkelde de films en drukte de foto’s zelf af. Toen de kinderen groter werden moest mijn donkere kamer er aan geloven. Ik ben toen gestopt met fotografie.

Pas in 2008, jaren nadat het digitale tijdperk was aangebroken, pakte ik mijn hobby weer op. Dit maal specialiseerde ik mij in landschapsfotografie.

Ik vind het heerlijk om er op uit te gaan en ben meestal vroeg op pad. Het is altijd een zoektocht naar de schoonheid van het landschap. Door delen van het landschap te isoleren, probeer ik mooie foto’s te maken waarbij vooral het licht en de compositie belangrijke factoren zijn.

Ik fotografeer met een Canon 5D Mark II. Mijn lenzen zijn ook van Canon en ik gebruik Lee filters. Voor de nabewerking gebruik ik hoofdzakelijk Lightroom, Photoshop, Colorefex en Viveza.

Veel plezier bij het bekijken van mijn site.